IPL ontharen

Heb je last van overbeharing op een bepaalde plek? IPL ontharen is een vorm van permanent ontharen. IPL is een pijnloze vorm van ontharing. Met IPL ontharen hoef je niet meer te scheren, epileren, harsen of te waxen. Je hoeft ook niet naar een speciale kliniek Met een IPL behandeling heb je geen stoppels meer en geen ingegroeide haartjes op jouw oksels, bikinilijn of rug: dat is wat definitief ontharen met de MedCos IPL-methode voor jou kan betekenen.

IPL ontharen… hoe werkt het?​

IPL is een ontharingsmethode die werkt door middel van een puls van licht. De puls wekt warmte op in de haarzakjes en vernietigt deze, waardoor er nooit meer een haartje terug kan groeien. Definitief ontharen is alleen geschikt voor haren die voldoende pigment (melanine) bevatten. Rode, grijze en blonde haren zijn niet geschikt voor deze manier van ontharen.

Definitief ontharen met IPL behandeling

IPL ontharen of laserontharen, wat is het verschil?

Wat is beter? Laser of ipl ontharen? Laser en IPL werken allebei goed bij overbeharing. Beide methoden werken op basis van licht. Bij een laserbehandeling wordt echter een ander soort licht gebruikt. Het licht bij een IPL behandeling is een gepulseerde lichtbron, terwijl een laser een meer coherente lichtbron is. Zowel ipl als een behandeling op basis van laser richten zich op de melanine in het haarzakje en zorgen beide voor blijvende resultaten.

Bij een professionele laserbehandeling zal de energie meer gefocust zijn op het haarzakje, en minder op de omliggende huid. Een behandeling met laser kan bijvoorbeeld bij donkere huidtypes tot snellere resultaten leiden. Echter spelen energie, haarkleur en frequentie de grootste rol in de effectiviteit van de behandeling. De lichtbron, laser of IPL speelt een kleinere rol. IPL of laserontharen hebben hetzelfde effect, dus of de behandeling is op basis van een laser of IPL puls-licht is dan ook minder relevant.

Hoe lang duurt een behandeling?

De duur van ipl behandelingen is afhankelijk van het oppervlak dat behandeld moet worden. Elke lichtflits met de MedCos IPL behandelt een gebied van 5 centimeter lang en 2 centimeter breed. Hierdoor worden vele haarfollikels per flits uitgeschakeld. Het behandelen van het gezicht is doorgaans sneller gedaan dan een behandeling aan bijvoorbeeld de benen, waarbij het te behandelen oppervlak aanzienlijk groter is.

Is de behandeling pijnlijk?​

Als de lichtflits de haarfollikel bereikt kan men een prikkelende sensatie ervaren, als een elastiekje tegen de huid. Ook ervaart men warmte in de huid.

Als de lichtflits de haarfollikel bereikt kan men een prikkelende sensatie ervaren, als een elastiekje tegen de huid. Ook ervaart men warmte in de huid. Heb je een erg gevoelige huid? Neem dan contact op en raadpleeg dan onze huidtherapeuten voor meer informatie.

Bij een behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase zijn. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase. Pas als deze haren in de groeifase komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling. Gemiddeld zijn tussen de 8 en 10 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Tussen opeenvolgende behandelingen ligt een periode variërend van 4 tot 12 weken.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Bij een behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase zijn. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase. Pas als deze haren in de groeifase komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling. Gemiddeld zijn tussen de 8 en 10 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Tussen opeenvolgende behandelingen ligt een periode variërend van 4 tot 12 weken.

Bij een behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase zijn. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase. Pas als deze haren in de groeifase komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling. Gemiddeld zijn tussen de 8 en 10 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Tussen opeenvolgende behandelingen ligt een periode variërend van 4 tot 12 weken. Maak een afspraak via de knop rechts onder op de website.

Mag ik van tevoren nog epileren of scheren of een ontharingscrème gebruiken?

Epileren niet, maar je moet je wel scheren, liefst 24-48 uur voor de behandeling. De stoppeltjes dienen zo kort mogelijk te zijn, dan is de behandeling veel minder gevoelig omdat er geen warmte op de huid blijft hangen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je niet kunt zien hoe de haargroei loopt, meestal is dit al goed te zien op een glad geschoren huid, omdat er na het scheren kleine zwarte stoppeltjes achterblijven. Epileren mag al enige tijd voor het begin van de behandelingen niet meer, minstens 8 weken. De haartjes zijn nodig ter geleiding van de effectieve warmte naar binnen toe. Als er te weinig haartjes zijn teruggegroeid is er nauwelijks rendement van de behandelingen.

Er bestaan ook crèmes op de markt die zeggen de haargroei te remmen, deze dienen opgebracht te worden na het harsen of epileren. Gebruik deze niet tijdens de gehele behandelingskuur. We willen immers zoveel mogelijk actieve haarzakjes treffen en anders wordt dit een heel moeizaam proces omdat door deze zogeheten haargroeiremmers de haartjes in een “rustfase” terechtkomen en dan de warmte niet kunnen geleiden naar de haarwortel.

Wat zou een reden kunnen zijn dat de IPL behandeling het niet werkt?

 • Te vroeg beginnen met een behandeling nadat er vaak is geharst/ geëpileerd.
 • Witte of grijze haartjes. Een witte huid met blonde haartjes kan door IPL niet behandeld worden omdat men voor de geleiding van licht het pigment van de haartjes gebruikt. Witte, rode en grijze haren bevatten nauwelijks tot geen pigment waardoor er ook geen geleiding plaatsvindt.
 • Een stoornis in het endocriene stelsel (of veel mannelijke hormonen of overgevoeligheid van receptoren voor die hormonen) waardoor er constant slapende haarzakjes actief gemaakt worden (andere haartjes dan die tijdens de behandelingen bestonden).
 • Verkeerde periodieken tussen de behandelingen: te vroeg behandelen geeft minder rendement. Het lichaam maakt nu eenmaal haartjes aan in een bepaald ritme van verschillende groeicycli. Daarom is het ook van groot belang dat je de juiste periodiek tijdens de behandelingskuur aanhoudt.

Komen de haren niet meer terug na IPL ontharen?​

Nee, de haarzakjes die vernietigd zijn kunnen nooit meer een haartje produceren. Zij zijn “gecoaguleerd” = hun eiwitstructuren zijn op microscopisch niveau samengekleefd en dat is iets wat het lichaam niet meer kan repareren.

Helaas zijn er op onze huid duizenden haarzakjes die slapen of slechts lichte dons produceren, maar die nog door hormoonveranderingen wakker kunnen worden in een later stadium in ons leven, bijvoorbeeld bij zwangerschap, in de menopauze, bij gebruik van bepaalde medicijnen (antibiotica, hormoonpreparaten, doping), stoornissen in het endocriene stelsel (schildklier, hyperactiviteit bijnieren bij stress, ovariacysten), of bij een periode van veel inspanning. Ook kan het gewoon familiaire aanleg zijn. Bij jonge mannen zal dit vaker voorkomen omdat zij meer testosteron in hun lichaam hebben.

Dat betekent dat je jarenlang verlost kunt worden van ongewenst lichaamshaar, maar dat je de pech kunt hebben dat er ooit wel weer opnieuw haren groeien, of dat de donzige resthaartjes toch weer dikker worden.

Dus het kan gebeuren dat je uiteindelijk weer “onderhoudsbeurten” nodig hebt. Het zal echter nooit meer dezelfde dichtheid hebben als voorheen, want de meerderheid van de haartjes zal zijn uitgeschakeld (omdat die haartjes al wel bestonden tijdens de behandelperiode). Het is belangrijk dat je liever niet meer lichte donshaartjes epileert of harst als je uitbehandeld bent, want als je daaraan gaat trekken, reageert het lichaam op een beschermende manier: hij maakt de haartjes stugger en dikker! Misschien doet het lichaam dit niet zo welbewust. Maar er vindt beschadiging van de haarfollikel plaats, deze veroorzaakt een verhoogde bloedtoevoer en dit geeft verhoogde haargroei. Hierdoor kunnen ook donshaartjes (laguno) tot zogeheten terminale haren worden. Als je bijvoorbeeld stugge haren uittrekt van de kin, trek je onwillekeurig soms wat donshaartjes mee. Deze kunnen door verhoogde bloedtoevoer hardere en stuggere haren worden. Kort afknippen is een betere manier.

Wij adviseren voor een optimaal blijvend resultaat, 1x per jaar een zogenaamde “onderhoudsbehandeling” te ondergaan. Het kan namelijk altijd voorkomen dat er op een bepaalde locatie wat haartjes terugkomen. Wanneer je dit bijhoudt geniet je optimaal van de ontharingsbehandeling.

Adviezen Medcos IPL ontharen voor, tijdens en na een behandeling:​

Algemeen gedurende behandelprocedure

 • Niet meer harsen of epileren, Scheren mag wel.
 • Geen ontharingscrème gebruiken.
 • Voorkom fel zonlicht (gebruik een sunblock).
 • Geen zonnebank.
 • Direct na een behandeling geen deodorant gebruiken, bij IPl ontharing van de oksels. Na een uur kunt u weer deodorant gebruiken

Voor de behandeling

 • 4 weken voortijd geen zonnebank of zonnebad.
 • 4 weken voor de behandeling niet meer harsen, epileren of ontharingscrème gebruiken.
 • Op de dag van de behandeling geen make-up, dagcrème, bodylotion of deodorant op de te behandelende gebieden aanbrengen.
 • Zorg dat de te behandelende gebied geschoren is op de dag van de behandeling. Doe dit echter niet vlak voor de behandeling, maar 1-2 dagen ervoor.

Na de behandeling

 • Eerste 24 uur na de behandeling niet heet douchen of baden.
 • Eerste 24 uur na de behandeling geen sauna of stoombad.
 • Eerste 24 uur na de behandeling niet zwemmen.
 • Geen zonnebank of zonnebad voor minimaal 3 weken.

Tarieven IPL definitief ontharen Tilburg​

Kijk voor de actuele prijzen voor definitief ontharen van diverse lichaamsdelen op de prijzen pagina. Heb je vragen? Neem contact op. Ben je benieuwd welke behandelingen we nog meer aanbieden? Klik op de link!

BESTEL JOUW

IMAGE SKINCARE PRODUCTEN

BESTEL DIRECT

GRATIS VERZENDING VANAF €25,-

BESTELD VOOR 22.00 UUR DEZELFDE DAG VERSTUURD

GRATIS MINIATURENSET BIJ BESTELLINGEN VANAF €75,-