Definitief ontharen met een IPL behandeling

IPL behandeling kosten (per behandeling)

IPL - gezicht
Bovenlip €15,- 
Kin €20,- 
Kaaklijn €40,- 
Hele gezicht €60,- 

Ontharen: IPL Tilburg

Schoonheidssalon KNAP is hét adres voor IPL Tilburg! Na de IPL behandeling hoeft u nooit meer te scheren, epileren, harsen of waxen. Geen stoppels meer en geen ingegroeide haartjes op uw oksels, bikinilijn of rug. Dat is wat de MedCos IPL-methode voor u kan betekenen.

definitief ontharen Tilburg met een IPL behandeling

Maak een afspraak voor definitief ontharen

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Ik heb de privacyverklaring gelezen.

Hoe werkt IPL ontharen?

IPL is een ontharingsmethode die werkt door middel van een puls van licht. De puls wekt warmte op in de haarzakjes en vernietigt deze. Hierdoor een haartje niet meer terug groeien. Definitief ontharen is alleen geschikt voor haren die voldoende pigment (melanine) bevatten. Rode, grijze en blonde haren zijn niet geschikt voor deze manier van ontharen.

Hoe lang duurt een IPL behandeling?

De duur van een behandeling is afhankelijk van het oppervlak dat behandeld moet worden. Elke lichtflits met de MedCos IPL behandelt een gebied van 5 centimeter lang en 2 centimeter breed. Hierdoor worden tijdens het permanent ontharen vele haarfollikels per flits uitgeschakeld.

Is permanent ontharen met IPL pijnlijk?

Als de lichtflits de haarfollikel bereikt kan men een prikkelende sensatie ervaren, als een elastiekje tegen de huid. Ook ervaart men warmte in de huid tijdens het definitief ontharen.

ontharen Tilburg met ipl behandeling

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Bij een behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase zijn. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase. Pas als deze haren in de groeifase komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling. Gemiddeld zijn tussen de 8 en 10 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Tussen opeenvolgende behandelingen ligt een periode variërend van 4 tot 12 weken.

 Contra-indicaties

– Koorts of infecties
– Zwangerschap en borstvoeding
– Epilepsie
– Pacemaker
– Gordelroos
– Verse operatie littekens
– Metalen in of onder de huid waar we behandelen
– Tatoeages
– Eczeem en psoriasis wel, maar de actieve plekken worden absoluut vermeden

Mag ik van tevoren nog epileren of scheren of een ontharingscrème gebruiken?

Epileren niet, maar u dient zich wel te scheren, liefst 24-48 uur voor de behandeling. De stoppeltjes dienen zo kort mogelijk te zijn. Hierdoor is het permanent ontharen veel minder gevoelig omdat er geen warmte op de huid blijft hangen. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u niet kunt zien hoe de haargroei loopt. Meestal is dit al goed te zien op een glad geschoren huid. Omdat er na het scheren kleine zwarte stoppeltjes achterblijven. Epileren mag al enige tijd voor het begin van de behandelingen niet meer, minstens 8 weken. De haartjes zijn nodig ter geleiding van de effectieve warmte naar binnen toe. Als er te weinig haartjes zijn terug gegroeid heeft de cliënt nauwelijks rendement van de behandelingen.

IPL behandeling Tilburg

Er bestaan ook crèmes op de markt die zeggen de haargroei te remmen, deze op te brengen na het harsen of epileren. Gebruikt u die alstublieft niet tijdens de gehele behandelingskuur. We willen immers zoveel mogelijk actieve haarzakjes treffen. Anders wordt dit een heel moeizaam proces omdat door deze zogeheten ‘haargroeiremmers’ de haartjes in een “rustfase” terechtkomen en de warmte niet kunnen geleiden naar de haarwortel.

Wat zou een reden kunnen zijn dat de IPL behandeling niet werkt?

  • Te vroeg beginnen met een behandeling nadat er vaak is geharst/ geëpileerd.
  • Witte of grijze haartjes. Een witte huid met blonde haartjes kan door IPL niet behandeld worden omdat men voor de geleiding van licht het pigment van de haartjes gebruikt. Witte, rode en grijze haren bevatten nauwelijks tot geen pigment waardoor er ook geen geleiding plaatsvindt.
  • Een stoornis in het endocriene stelsel (of veel mannelijke hormonen of overgevoeligheid van receptoren voor die hormonen) waardoor er constant slapende haarzakjes actief gemaakt worden (andere haartjes dan die tijdens de behandelingen bestonden).
  • Verkeerde periodieken tussen de behandelingen: te vroeg behandelen geeft minder rendement. Het lichaam maakt nu eenmaal haartjes aan in een bepaald ritme van verschillende groeicycli. Daarom is het ook van groot belang dat u de juiste periodiek tijdens de behandelingskuur aanhoudt.

Komen de haren niet meer terug?

Nee, de haarzakjes die vernietigd zijn kunnen nooit meer een haartje produceren. Zij zijn “gecoaguleerd” = hun eiwitstructuren zijn op microscopisch niveau samengekleefd en dat is iets wat het lichaam niet meer kan repareren.

Helaas zijn er op onze huid duizenden haarzakjes die slapen of slechts lichte dons produceren, maar die nog door hormoonveranderingen wakker kunnen worden in een later stadium in ons leven, bijvoorbeeld bij zwangerschap, in de menopauze, bij gebruik van bepaalde medicijnen (antibiotica, hormoonpreparaten, doping), stoornissen in het endocriene stelsel (schildklier, hyperactiviteit bijnieren bij stress, ovariacysten), of bij een periode van veel inspanning. Ook kan het gewoon familiaire aanleg zijn. Bij jonge mannen zal dit vaker voorkomen omdat zij meer testosteron in hun lichaam hebben.

Dat betekent dat u jarenlang verlost kunt worden van ongewenst lichaamshaar, maar dat u de pech kunt hebben dat er ooit wel weer opnieuw haren groeien, of dat de donzige resthaartjes toch weer dikker worden.

Ontharen Tilburg bij Schoonheidssalon KNAP

Dus het kan gebeuren dat u uiteindelijk weer “onderhoudsbeurten” nodig heeft. Het zal echter nooit meer dezelfde dichtheid hebben als voorheen, want de meerderheid van de haartjes zal zijn uitgeschakeld (omdat die haartjes al wel bestonden tijdens de behandelperiode). Het is belangrijk dat u liever niet meer lichte donshaartjes epileert of harst als u uitbehandeld bent, want als u daaraan gaat trekken, reageert het lichaam op een beschermende manier: hij maakt de haartjes stugger en dikker! Misschien doet het lichaam dit niet zo welbewust. Maar er vindt beschadiging van de haarfollikel plaats, deze veroorzaakt een verhoogde bloedtoevoer en dit geeft verhoogde haargroei. Hierdoor kunnen ook donshaartjes (laguno) tot zogeheten terminale haren worden. Als u bijvoorbeeld stugge haren uittrekt van de kin, trekt u onwillekeurig soms wat donshaartjes mee. Deze kunnen door verhoogde bloedtoevoer hardere en stuggere haren worden. Kort afknippen is een betere manier.

Wij adviseren wij voor een optimaal blijvend resultaat, 1x per jaar een zogenaamde “onderhoudsbehandeling” te ondergaan. Het kan namelijk altijd voorkomen dat er op een bepaalde locatie wat haartjes terugkomen. Wanneer u dit bijhoudt geniet u optimaal van uw ontharingsbehandeling.

Adviezen Medcos IPL ontharen voor, tijdens en na een behandeling:

Algemeen gedurende behandelprocedure

– Niet meer harsen of epileren, Scheren mag wel.
– Geen ontharingscrème gebruiken.
– Voorkom fel zonlicht (gebruik een sunblock).
– Geen zonnebank.
– Direct na een behandeling geen deodorant gebruiken, bij IPl ontharing van de oksels. Na een uur kunt u weer deodorant gebruiken

Voor de behandeling

– 4 weken voortijd geen zonnebank of zonnebad.
– 4 weken voor de behandeling niet meer harsen, epileren of ontharingscrème gebruiken.
– Op de dag van de behandeling geen make-up, dagcrème, bodylotion of deodorant op de te behandelende gebieden aanbrengen.
– Zorg dat de te behandelende gebied geschoren is op de dag van de behandeling. Doe dit echter niet vlak voor de behandeling, maar 1-2 dagen ervoor.

Na de behandeling

– Eerste 24 uur na de IPL behandeling niet heet douchen of baden.
– Eerste 24 uur na de IPL behandeling geen sauna of stoombad.
– Eerste 24 uur na de IPL behandeling niet zwemmen.
– Na permanent ontharen geen zonnebank of zonnebad voor minimaal 3 weken.

Schoonheidssalon KNAP- Schoonheidsbehandelingen - IPL ontharen TilburgZocht u op ontharen Tilburg, of IPL Tilburg? Schoonheidssalon KNAP helpt u graag met permanent ontharen!